Den Japanske seng er udført efter en kundes ønske om et skulpturelt møbel, der samtidig kan fungere som seng. Sengen er lavet i smigskåret granbjælker og boltet sammen med rustfri gevindstænger.
Sengerammen har en vinkletstolpe som rygstykke. Selve rammen ‘svæver’ over gulvet - hævet af usynlige gennemgående meder. Hele rammen er sortbrændt med den japanske Shou Sugi Ban teknik og efterfølgende behandlet med linoliebivoks.
Sengerammen kan udføres til enhver eksisterende madras og sengebundsmål.
Materiale / dimensioner: Grandstammer 20x20 cm, jern, rustfri stålbolte, sengeramme ydre mål 240x200 cm
Indre mål: 200x160 cm.
Udgave: Reproducerbar sengemøbel.
Eksponering: Privat.
Oprindelse: Tissø Savværk, Tissø.
Produktion: Vestsjællands Arbejdende Værksteder @VAK, 2018.
Foto: Egne fotos.
Solgt / Price on request
De to træstykker, som udgør hver bakke, er sammensat parvis og sammenholdt af to egetræsmeder. Træet kommer fra en sluselem fra Brede Værk. Sluselemmen har fungeret som regulator for vandgennemstrømning fra Mølledammen til Mølleåen, hvor vandets har fungeret som energikilde til vandmøllerne i Brede industrianlæg (1798). Ferskvandets konstante fossen gennem de sprækker, der med tiden er opstået i sluselemmen, har formet træet gennem en langsom erodering og givet træet et særegne forvitrede udtryk. Træet er tørret gennem flere år og slebet med slibevifte til en fin og blød overflade.
Materiale / dimensioner: Pommersk fyrtræ 101x33cm, egetræsmeder 33x3cm
Udgave: Unikaobjekt #I & #II
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020
Oprindelse: Sluselem - Brede Værk, Brede, Mølleåen, Virum
Produktion: Hos Finn Andersen, Hejrevej, København, 2020.
Navnet Stregbord opstod som følge af intentionen om en absolut minimering af materialeforbruget. Stregbordet er konstrueret med en gennemgående sarg, hvori der er otte gennemgående kulfiberrør, der samtidig udgør bordets ben og støtte for bordpladen. Rørene afsluttes i begge ender med ens stilleskruer, drejet i EPDM-gummi, herpå hviler glaspladen uden yderligere fastgørelse.
Stregbordets minimalistiske konstruktion er en viderebearbejdelse af en tidligt bordkonstruktionstype, der bygger på en intention om at skabe et simpelt og stærkt konstruktivt system med rige kompositoriske og materielle variationsmulighed.
Materiale / dimensioner: Røget egeplanke 200x17x3 cm, otte kulfiberrør Ø16 mm.
EPDM gummi (stilleskruer), armeret gråtonet glas (bordplade) 280x70x1.2 cm.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020.
Produktion: Snedker Toke Overgård - Bolchefabrikken + eget værksted i Burmeistersgade, 2020.
Udgave: 1. prototype, under udvikling.
Fotos: Jan Türck Kallesen
Prototype - under udvikling.
Bænken med 92 messingben er lavet af en gammel fortøjningspæl i pommersk fyr. Træet er slebet og fremstår med en silkeblød overflade. De 92 messingben er lavet i messing, der afsluttes af en kort buket fod.
Bænken fremstår som en funktionel skulptur. Den tunge trækrop og overfloden af ben gør, at den hviler tungt og stabilt på gulvfladen. Når bænken rejses på endefladen eksponeres objektet markant anderledes - de mange ben ligner bløde pigge på ryggen af et dyr.
Materiale / dimensioner: Pommersk fyr 125x33x33 cm, 92 stk. Ø8 messingben.
Udgave: Unikaobjekt.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020
Oprindelse: Søbred ved broen til Refshaleøen, København 2019
Produktion: Statens Værksteder for Kunst og eget værksted i Burmeistergade, 2019.
Bordets udtryk er et samspil mellem konstruktion og forarbejdning og naturens nedbrydningsprocesser, der udgør en sanselig formgivningspartner.
Moseegbjælken er en gammel skibsvragsdel. Bjælken, sargen, udgør sammen med de otte gennemgående egestokke bordets konstruktive grundkerne. De otte gennemgående egestokke er brændt med den japanske Shou Sugi Ban teknik.
Bordets simple konstruktionsprincip er baseret på et minimalt materialeforbrug. Bordet kan principielt udføres kun ved brug af manuelt værktøj og natur- ressourcer; spiralbor, sav, kniv, benlim og træ. Sarg, ben/bordplade-støtter og bordplade kan udføres i et hvilket som helst egnet materiale.
Materiale / dimensioner: Moseegbjælke 150x21x21 cm, ca. 30 kg, otte egestokke Ø32 mm.
Læder, grå glasplade 225x70x1,2 cm.
Udgave: Unikaobjekt.
Eksponering: Marianne Weiss Guldsmed, Hellerup @marianneweiss
Oprindelse: Erdkehlgraven i 2016, Holmen, København.
Produktion: Udarbejdet hos Finn Andersen og Burmeistersgade, Christianshavn, 2014-2021.
Foto: Eget foto.
Spiral-stumtjeneren er tænkt som en eksklusiv skulpturel stumtjener. Stumtjeneren består af en opretstående massiv højpoleret stålstang, der tager udgangspunkt i en cirkulær fod. Foden er bukker over i en spiral (fibonacci spiral) og fortsætter i en bevægelse lodret op - som standerens kerne. Øverst udgår ni tyndere stålstænger (arme), ligeledes i et spiralmønster, vinkelret på kernestangen. Armene afsluttes af kugler i moseeg og ny eg - herpå kan tøjet hænge.
Det gennemgående fibonacciinspirerede tema associere til de universelle mønster, der går igen overalt i naturens vækst og formationer. På den måde er stumtjeneren, som almindeligt funktionelt hverdagsobjekt, en tavs skulpturel informant knyttet til en universel eksistentiel sammenhæng.
Materiale / dimensioner: Massiv stål Ø25 mm, 196 cm høj, ni ‘stålarme’ Ø8 mm, ni moseeg- og egekugler.
Udgave: 1. udgave
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020.
Oprindelse: Moseeg, Erdkehlgraven på Holmen, København 2018.
Produktion: Stålstængerne er bukket af Emil Nielsen Smedeværksted A/S, Gentofte, 2020.
Egekugler drejet af Peter Jacobsen, Christiania automobilklub værksted + eget værksted i Burmeistersgade.
Fotos: Jan Türck Kallesen
Taburetten har spor af dens tidligere funktion - sandsynlig som del af et bolværk. Støttebenet er lavet i blankpolerede gamle messingrør med brugsmærker.
Træklodsen er fundet flydende i havnen ved Trekroner fæstningsværk, og er bearbejdet med: Tørring, rensning, slibning med slibevifte, linoliebehandlet med våd-polering. Overfladen er blank og silkeglat.
Materiale / dimensioner: Pommersk fyr h45x b33x33 cm, messingrør Ø32 mm, læder.
Udgave: Unikaobjekt.
Eksponering: Marianne Weiss Guldsmed, Strandvejen, Hellerup @marianneweiss.
Oprindelse: Trekroner bolværk, København 2013.
Produktion: Værkstedsfællesskabet PB43 Prags, 2014.
Foto: @brianengblad.
Solgt
Skibsvragsbænken er konstrueret med udgangspunkt i en moseeg-planke. Planken har tydelige spor, der viser dens oprindelige funktion, som en del af en skibskonstruktion. De fire polerede messingben er monteret direkte i den massive planke. Benene er afsluttet med kernelæderfødder. Kontrasten, mellem den masive planke i moseeg og dens silkebløde overflade og de fire stærke messing ben, efterlader et yderst stabilt, nærmest delikat, rustikt møbel-objekt.
Materiale / dimensioner: Moseeg 290x40x40 cm, 25 kg, fire Ø32 messingrør, læder.
Udgave: Unikaobjekt.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020.
Oprindelse: Erdkehlgraven på Holmen, København 2016.
Produktion: Eget værksted i Burmeistersgade, 2020.
Sidebordets krop består af et stykke forrådnet fyrretræ. Træet er den ene del af en større klods, der grundet forrådnelse deltes i to dele ved flytning - det kom der to borde ud af!
På bordets underside ses markante spor af tæring- og formuldningsprocess. Efter års tørring er bordet slebet og blankpoleret med slibevifte og mættet med linolie. En proces, der genopretter og bevare træets stadigt sunde egenskaber. Sidebordets 23 ben er tilføjet kroppen i et jævn dynamisk mønster, hvilket efterlader sidebordet med et udtryk, der kan associere til et dyr i bevægelse.
Materiale / dimensioner: Pommersk fyr l72xh45xb46 cm, 23 Ø12 egestokke
Udgave: Unikaobjekt #2
Eksponering: Pavilion 11 Kongens Have april 2018 og Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020
Oprindelse: Dæmningssøen ved broen til Refshaleøen, København 2013
Produktion: Statens Værksteder for Kunst.
Foto: @brianengblad
Signalsøjlerne er oprindeligt fortøjringspæle. De er fundet, efter en kraftig efterårsstorm, på bredden af en dæmningssø. Søjlerne er nærmest gennemædte af pæleorme, i et fascinerende hullet mønster. Søjlerne er gennemtørret og slebet med slibevifte.
Hver søjle har sin egen signatur ved indhug, gennemboring eller med en glat overflade. Alle søjlerne er brændt med den japanske shou sugi ban teknik. Indgreb der giver hver søjle sin egen signalidentitet med referencer til primitive kulturers kommunikationsformer. Hver søjle står på en sokkel således, at de står let svævende på gulvfladen.
Materiale / dimensioner: Pommersk fyr, gasbrænding, højde 150 cm, krydsfiner
Udgave: Unikaobjekt.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020.
Oprindelse: Dæmningsøen ved broen til Refshaleøen, København 2018.
Produktion: Eget værksted, Burmeistersgade, 2020.
Knude uden ende #2
Knude uden ende indgår i en serie på fire knuder. De består alle af lange stykker forvitret syntetisk materiale med en tidligere industriel funktion.
Knuderne er bundet, så de fremstår uden start og endepunkt. Knuderne er bundet som såkaldte ‘kællingeknuder’ eller knuder, der opstår ved tilfældig sammenfiltring. Knuderne kan på den måde ses som en illustration af en absolut fysisk sammenhæng eller forbundethed, eller som et billede på vanskeligt løselige problemstillinger.
Materiale / dimensioner: Gummibånd ca Ø23 cm.
Udgave: Unikaobjekt #1.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania, september 2020.
Oprindelse: Fundet materiale.
Produktion: Eget værksted i Burmeistersgade, 2016.
Foto: @brianengblad
Navnet Kravlende bænk kommer af, at stammen set fra enden på forunderlig vis ligner et kravlende menneskes bagdel.
Bearbejdningen af træet er sket i vand og hav – og ved udtørring fra solen, hvilket har både konserveret træstammen og givet den det karakteristiske sølvgrå udseende.
Materiale / dimensioner: Træstamme i ukendt træsort 290x40 cm, 30 kg.
Udgave: Unikaobjekt.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020.
Oprindelse: Kysten ved Stevns Klint i 2019.
Produktion: Eget værksted i Burmeistersgade, 2019.
Solgt
NAG Store
NAG Store var en skulpturel interiør- og designopgave med elementer af forskelligartede objekter. Christian Back var indehaver af high end design fashion butikken NAG Store i København. Opgaven var begyndelsen på arbejdet med Furniture Objects.
Materiale / dimensioner: Træ, stål, glas, knogler, reb, kæder etc.
Udgave: Interiør.
Eksponering: NAG Store, Pilestræde/Klareboderne, København.
Oprindelse: Alverdens maritime fund.
Produktion: Margretheholmen, Refshaleøen, 2012.
Fotos: Egne fotos.
NAG Store (2012-2015).
af Per Schandorff
STADENS MUSEUM FOR KUNST 2020
Fotos: Jan Türck Kallesen
Denne svævende hylde er udført for en kunde med et ønske om at omsætte et eget drivtømmerfund til en konstruktiv interiørgenstand. Hylden er ophængt i fire tynde kulfibersnore, der trods deres lethed kan klare en ekstrem stor belastning. Hylden svæver som en balanceret rustik og brugbar prydsgenstand.
Materiale / dimensioner: Drivtømmer 290x18x6 cm, 4 mm kulfibersnor.
Udgave: Unikaobjekt / interiør.
Eksponering: Privat.
Oprindelse: Privat fund.
Produktion: Privat, 2018.
Foto: Eget foto.
Solgt
Knude uden ende indgår i en serie på fire knuder. De består alle af lange stykker forvitret syntetisk materiale med en tidligere industriel funktion.
Knuderne er bundet, så de fremstår uden start og endepunkt. Knuderne er bundet som såkaldte ‘kællingeknuder’ eller knuder, der opstår ved tilfældig sammenfiltring. Knuderne kan på den måde ses som en illustration af en absolut fysisk sammenhæng eller forbundethed, eller som et billede på vanskeligt løselige problemstillinger.
Materiale / dimensioner: Gummibånd ca. Ø22 cm.
Udgave: Unikaobjekt #1.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania, september 2020.
Oprindelse: Fundet materiale.
Produktion: Eget værksted i Burmeistersgade, 2016.
Foto: @brianengblad
Ideen med de hængende kokedamaplanter opstod ud fra kundens ønske om at give liv og varme til deres badeværelse. Kokedama er en japansk planteteknik. Kokedamaplanterne er ophængt i lange messingkroge således, at planterne nemt kan løftes af og vandes regelmæssig. Planterne hænger fra tre langsgående hvidskurede drivtømmertræstammer. Badeværelset fik den ønskede effekt af; varme, fugt og duft - og fremstår som hjemmets funktionelle væksthus.
Materiale / dimensioner: Skovvækst drivtømmer 350 cm, messingstænger Ø2.5, hampereb, spagnum, akadama, mos, ståltråd og planter.
Udgave: Reproducerbart interiør.
Eksponering: Roxana Kia.
Oprindelse: Stevns Klint.
Produktion: Hos virksomheden, 2018.
Foto: Egne fotos.
Solgt
Knude uden ende indgår i en serie på fire knuder. De består alle af lange stykker forvitret syntetisk materiale med en tidligere industriel funktion.
Knuderne er bundet, så de fremstår uden start og endepunkt. Knuderne er bundet som såkaldte ‘kællingeknuder’ eller knuder, der opstår ved tilfældig sammenfiltring. Knuderne kan på den måde ses som en illustration af en absolut fysisk sammenhæng eller forbundethed, eller som et billede på vanskeligt løselige problemstillinger.
Materiale / dimensioner: Gummibånd ca Ø18 cm.
Udgave: Unikaobjekt #1.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania, september 2020.
Oprindelse: Fundet materiale.
Produktion: Eget værksted i Burmeistersgade, 2016.
Foto: @brianengblad
Navnet hanger eller hænger er en sammentrukket betegnelse for et hængende objekt, hvorpå man kan hænge tøj. På engelsk ‘coat hanger’ eller bøjle ‘hanger’. Hver hanger-objekt består af unikke træstykker med et eget særligt udtryk. Alle Hangers er blevet tilført håndlavede messing- eller stålkroge, hvorpå man kan hænge tøj. Hangerne hænger fra loftet i kraftige gummistropper eller hampereb.
Efter det rådne træved er fjernet, og kun sundt kernetræ står tilbage, er den blevet behandlet med mætning i linolie, hvorved træet genvinder sine sunde egenskaber.
Materiale / dimensioner: Egepæl 169 cm, messing, hampereb
Udgave: Unikaobjekt
Eksponering: Privat
Oprindelse: Sydsvensk gård, Sverige 2012
Produktion: Statens Værksteder for Kunst @SMK, eget værksted i Burmeistersgade
Foto: Egne fotos
Solgt
⅞ Kubusbord
⅞ kubusbordet er udført ved sammensætning af syv ens størrelse kuber. Udeladelsen af den sidste kube efterlader kuben ufærdig med en geometrisk ufuldendthed. Kuben står bedst på træ-endefladerne.
Kuben er konstrueret af frisk grantræ. Kubens overflade er brændt med den japanske Shou Sugi Ban teknik og behandlet med linoliebivoks. Den fremstår silkemat.
Materiale / dimensioner: 15 stk. grantræskuber 18X18x18 cm
Udgave: Reproducerbart objekt.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020.
Oprindelse: Tissø Savværk, Tissø.
Produktion: Vestsjællands Arbejdende Værksteder @VAK, Eget værksted i Burmeistersgade, 2020.
Podiet rummer et uddrag af indsamlede naturlige og industrielle genstande, der er forarbejdet og forvitret af sol, vind og vand. Genstandene er et udtryk for den organiske skønhed, der er overalt i det naturlige miljø omkring os. Podiet fremstår som et inspirationsarkiv. Podiets genstande indeholder en fortælling om et fortidigt liv. Genstandene er kendetegnet ved ikke at have en prædefineret funktion, og de kan således ses som en kontrast til gængse nyproducerede forbrugsgenstande. Podiesamlingen er et udtryk for naturen som suveræn formgiver.
Signalsøjle gul med sort hul
Signalsøjlerne er oprindeligt fortøjringspæle. De er fundet, efter en kraftig efterårsstorm, på bredden af en dæmningssø. Søjlerne er nærmest gennemædte af pæleorme, i et fascinerende hullet mønster. Søjlerne er gennemtørret og slebet med slibevifte.
Hver søjle har sin egen signatur ved indhug, gennemboring eller med en glat overflade. Alle søjlerne er brændt med den japanske shou sugi ban teknik. Indgreb der giver hver søjle sin egen signalidentitet med referencer til primitive kulturers kommunikationsformer. Hver søjle står på en sokkel således, at de står let svævende på gulvfladen.
Materiale / dimensioner: Pommersk fyr, linolie, gasbrænding, højde 210 cm, krydsfiner 30x30 cm
Udgave: Unikaobjekt.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020.
Oprindelse: Dæmningsøen ved broen til Refshaleøen, København 2018.
Produktion: Eget værksted i Burmeistersgade, 2020.
Sidebordets krop består af et stykke forrådnet fyrretræ. Træet er den ene del af en større klods, der grundet forrådnelse deltes i to dele ved flytning - det kom der to borde ud af!
På bordets underside ses markante spor af en tæring- og formuldningsprocess. Efter års tørring er bordet slebet og blankpoleret med slibevifte og mættet med linolie - en proces der genopretter og bevare træets stadigt sunde egenskaber. Sidebordets 23 ben er tilføjet kroppen i et jævn dynamisk mønster, hvilket efterlader sidebordet med et udtryk, der kan associere til et dyr i bevægelse.
Materiale / dimensioner: Pommersk fyr l72xh45xb46 cm, 23 stk Ø12 egestokke.
Udgave: Unikaobjekt #2.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020.
Oprindelse: Dæmningssøen ved broen til Refshaleøen, København 2013.
Produktion: Statens Værksteder for Kunst, 2015.
Foto: @brianengblad
Solgt
Spiral-stumtjeneren er en kombination af en massiv højpoleret stålfod og en kernestav af egetræ. Stangens fod er en cirkel, der bukker over i en spiral (fibonacci spiral), som fortsætter over i egestokken – lodret op som standerens kerne. Øverst udgår ni tyndere stålstænger (arme), ligeledes i et spiralmønster, vinkelret på kernestangen. Armene afsluttes af kugler i moseeg og ny eg – herpå kan tøjet hænge.
Det gennemgående fibonacciinspirerede tema associere til de universelle mønster, der går igen overalt i naturens vækst og formationer. På den måde er stumtjeneren, som almindeligt funktionelt hverdagsobjekt, en tavs skulpturel informant knyttet til en universel eksistentiel sammenhæng.
Materiale / dimensioner: 196 cm høj massiv stål Ø25 mm og egestok Ø25 mm,, ni ‘kulfiberarme’ Ø8 mm, ni moseeg- og egekugler
Udgave: 1. udgave
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020.
Oprindelse: Moseeg, Erdkehlgraven på Holmen, København i 2018.
Produktion: Stålstængerne er bukket af Emil Nielsen Smedeværksted A/S, Gentofte, 2020.
Egekugler drejet af Peter Jacobsen, Øvrig forarbejdning i Burmeistersgade, Christianshavn.
Fotos: Jan Türck Kallesen
Bænken er udført med udgangspunkt i et stykke tidligere bolværksbjælke. Gennem bjælken går der to enorme bolte - som et tegn på træets tidligere industrielle funktion. Bjælken er tilført 25 tynde egetræsstokke som bænkens såkaldte ‘tusinde ben’.
Materiale / dimensioner: Pommersk fyr l150 x h45 x b33 cm, 23 stk Ø12 egestokke.
Udgave: Unikaobjekt.
Eksponering: Privat https://boligmagasinet.dk/boliger/idyl-ved-vandet.
Oprindelse: Trekroner mole, København 2013.
Produktion: Statens Værksteder for Kunst, 2014.
Foto: Bolig Magasinet + egne fotos.
Solgt
af Per Schandorff
PAVILLION 11 – 2016
Aluminiumsstykket er fundet under dykning ved Helsingborg industrihavn. Aluminiumsstykket fremstår som et rent skulpturelt udtryk. Stykket er blevet blevet slået mod sandbund og stenmole, hvoraf det tilfældige udtryk og formen er opstået. Stykkets fine porøse og slebne kanter er udtryk for den voldsomhed, og naturens konstante bearbejdning, som naturen kan give. Aluminiumsstykket er renset med højtryksspuler og behandlet med oxalsyre.
Materiale / dimensioner: Aluminum 63x54x43 cm, 2,5 kg.
Udgave: Unikaobjekt.
Produktionsår: 2017.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020.
Oprindelse: Helsingborg Industrihavn 2014, Helsingborg, Sverige.
Produktion: Eget værksted i Burmeistersgade.
Price on request
Knoglerne er fundet i Themsen under ebbetilstand. Knoglerne er sandsynligvis ældgammelt slagteaffald, fra både hushold og slagtere i London, hvor Themsen fungerede som datidens affaldsspand. Knoglestykkerne er i årevis blevet skuret mod stenene på Themsens bund og har således fået de bløde former.
Knoglerne er oliebehandlet og sammensat i nye skulpturelle formationer forbundet af stålstænger. Skulpturerne er inspireret af molekylære strukturer som fragmenterede dele af et dyrs organisme og som figurative illustrationer af en konstant sammenhæng mellem alt.
Materiale / dimensioner: Dyreknogler, rustfrit stål.
Udgave: Unikaobjekter.
Eksponering: Nag store.
Oprindelse: Themsen, London 2010.
Produktion: Margretheholmen, Refshaleøen, 2011.
Foto: Egne foto.
Solgt
Materiale / dimensioner: Stålramme + armeringsnet 210x500 cm, egetræ 40x40x40 cm, støbejern, fladstål.
Udgave: Enkeltstående skulptur.
Eksponering: Det frie Gymnasium, Struenseegade 50, København
Oprindelse: Originale bygningsbogstaver; METROPOLITANSKOLEN + det frie gymnasium.
Produktion: Det frie Gymnasium, 2014.
Foto: Egne fotos
Offentlig institution.
Køkkenhylden er en interiørbestillingsopgave for en kunde. Kunden ønskede en rustik hylde af drivtømmer til sit køkken. Hylden er lavet af tre vraggenstande, som understøtter en 12 mm armeret glashylde på 3.5 meter. Hylden fremstår som en rustik og elegant funktionel skulptur.
Materiale / dimensioner: Vragtræ, armeret glas, messing.
Udgave: Unika interiør.
Eksponering: Privat https://boligmagasinet.dk/boliger/idyl-ved-vandet.
Oprindelse: Havneområder i Danmark.
Produktion: Eget værksted, 2015.
Foto: Egne fotos.
Solgt
Navnet hanger eller hænger er en sammentrukket betegnelse for et hængende objekt, hvorpå man kan hænge tøj. På engelsk ‘coat hanger’ eller bøjle ‘hanger’. Hver hanger-objekt består af unikke træstykker med et eget særligt udtryk. Alle hangers er blevet tilført håndlavede messing- eller stålkroge, hvorpå man kan hænge tøj. Hangerne hænger fra loftet i kraftige gummistropper eller hampereb.
Efter det rådne træved er fjernet, og kun sundt kernetræ står tilbage, er den blevet behandlet med mætning i linolie, hvorved træet genvinder sine sunde egenskaber.
Materiale / dimensioner: Bolværkstræ, jernspir, gummislange, messing.
Udgave: Unikaobjekt #3.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020.
Oprindelse: Københavns fæstningsværk.
Produktion: Statens Værksteder for Kunst @SMK, eget værksted, Burmeistersgade, 2014-2020.
Solgt
Navnet hanger eller hænger er en sammentrukket betegnelse for et hængende objekt, hvorpå man kan hænge tøj. På engelsk ‘coat hanger’ eller bøjle ‘hanger’. Hver hanger-objekt består af unikke træstykker med et eget særligt udtryk. Alle hangers er blevet tilført håndlavede messing- eller stålkroge, hvorpå man kan hænge tøj. Hangerne hænger fra loftet i kraftige gummistropper eller hampereb.
Efter det rådne træved er fjernet, og stammen er slebet fint, står kun det sunde bløde kernetræ tilbage.
Materiale / dimensioner: Ukendt blød træsort 190 cm, messing, gummirem.
Udgave: Unikaobjekt #3.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania, september 2020.
Oprindelse: Københavns Fæstningsværk 2014.
Produktion: Statens Værksteder for Kunst @SMK, eget værksted, Burmeistersgade, 2014.
Navnet hanger eller hænger er en sammentrukket betegnelse for et hængende objekt, hvorpå man kan hænge tøj. På engelsk ‘coat hanger’ eller bøjle ‘hanger’. Hver hanger-objekt består af unikke træstykker med et eget særligt udtryk. Alle hangers er blevet tilført håndlavede messing- eller stålkroge, hvorpå man kan hænge tøj. Hangerne hænger fra loftet i kraftige gummistropper eller hampereb.
Efter det rådne træved er fjernet, og stammen er slebet fint, står kun det sunde bløde kernetræ tilbage.
Materiale / dimensioner: Egetræ 193 cm, messing.
Udgave: Unikaobjekt #5.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania, Danmark.
Oprindelse: Esrum Sø i 2014.
Produktion: Statens Værksteder for Kunst @SMK, 2015.
Foto: Eget foto.
Materiale / dimensioner: Forskallingsbrædder, stålrør, linolie maling, mm.
Udgave: Interiør.
Eksponering: Hart Mind institute, Refshaleøen.
Oprindelse: Trælastforhandlere.
Produktion: Finn Andersens produktionsværksted, 2014.
Foto: Egne fotos.
Hart Mind institute, Refshaleøen.
Signalsøjlerne er oprindeligt fortøjringspæle. De er fundet, efter en kraftig efterårsstorm, på bredden af en dæmningssø. Søjlerne er nærmest gennemædte af pæleorme, i et fascinerende hullet mønster. Søjlerne er gennemtørret og slebet med slibevifte.
Hver søjle har sin egen signatur ved indhug, gennemboring eller med en glat overflade. Alle søjlerne er brændt med den japanske shou sugi ban teknik. Indgreb der giver hver søjle sin egen signalidentitet med referencer til primitive kulturers kommunikationsformer. Hver søjle står på en sokkel således, at de står let svævende på gulvfladen.
Materiale / dimensioner: Pommersk fyr, linolie, gasbrænding, højde 210 cm.
Udgave: Unikaobjekt.
Eksponering: Stadens Museum for Kunst, Christiania september 2020.
Oprindelse: Dæmningsøen ved broen til Refshaleøen, København 2018.
Produktion: Eget værksted i Burmeistersgade, 2020.